V-ati intrebat vreodata care este cea mai buna – blana de oaie sau blana de miel, sau chiar v-ati gandit la diferenta dintre cele doua?

Primul factor de care trebuie sa fii constient este ca termenii piele de oaie si piele de miel sunt adesea folositi interschimbabil.

Acest lucru se intampla din mai multe motive – si nu in ultimul rand ca oamenii care cauta pe internet sunt mult mai probabil sa foloseasca termenul de blana de oaie.

Multe magazine folosesc ambii termeni sau folosesc termenul blana de oaie in dauna termenului blana de miel, deoarece este mult mai probabil ca produsele lor sa fie gasite cu usurinta la o cautare pe internet.

Blana de oaie si blana de miel au proprietati incredibil de similare, in masura in care unii comercianti nu sunt in masura sa diferentieze produsele daca sunt puse una langa alta. Exista de fapt o diferenta subtila intre blana de oaie si blana de miel. Desi pare evident, blana de miel vine de la un miel.

Aceste oi mai tinere sunt de obicei netunse, ceea ce inseamna ca pieile de miel sunt in mod traditional mai moi decat blanurile de oaie.

Aceasta blana de miel este adesea tabacita medical si tuns pana la aproximativ 30 mm pentru a fi folosita ca si captuseala pentru carucior, covoare medicinale pentru bebelusi si pentru suport medical, de ex. huse pentru scaune cu rotile si huse de saltea pentru eliberarea presiunii.

Blana de oaie provine de la o oaie si odinioara era cunoscuta pentru ca este mai ieftina si mai accesibila decat blana de miel, dar astazi acest lucru este rareori cazul.

Majoritatea blanurilor de oaie cumparate sunt de fapt blana de miel si de la un miel – acest lucru se datoreaza faptului ca lana, asemenei piele de vaca, sunt produse secundare ale industriei carnii si sunt irosite in fiecare an mult mai multe decat sunt folosite efectiv.

Distinctia dintre blana de oaie si blana de miel este in mare masura irelevanta astazi, deoarece comerciantii au investit timp si bani considerabil, asigurandu-se ca selecteaza doar cele mai moi si de cea mai buna calitate lana.

Este foarte posibil sa gasiti o blana de oaie mai moale decat o blana de miel, din cauza variatiei care se gaseste in majoritatea produselor naturale. Diferitele rase de oi care traiesc in medii diferite au un impact mult mai mare asupra moliciunii si calitatii pielii de oaie decat varsta oilor.

Un alt factor mai de impact este experienta celor care manipuleaza produsele, inclusiv tabacarii – acestia opteaza intotdeauna pentru piei fara crom si bronzate medical daca le folosesti cu bebelusi.

In fiecare lot de piele tabacita de miel sau de oaie, toate se vor simti putin diferite – variatia texturii este o caracteristica naturala a produsului si face parte din calitatile sale unice.